Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Νίκος Δήμου: "Πρέπει να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας"

http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=191&returnurl=%2fDefault.aspx%3ftabid%3d57
Νίκος Δήμου: "Πρέπει να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας. Δεν θαυμάζω τους στρατηλάτες. Θαυμάζω αυτούς που δίνουν παρηγοριά και τους γενναιόδωρους [...] Η υπερβολή μας είναι η καταστροφή μας"

 ακούστε http://soundcloud.com/palmos-gmail/9nafrgpknoq6 ό,τι ειπώθηκε στον ραδιοφωνικό αέρα του "Παλμού 99.5" και στην εκπομπή "Μουσικές Αναδύσεις" με την Τζίνα Δαβιλά στις 19/6/2012 με εκλεκτό προσκεκλημένο τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Νίκο Δήμου

«Απορεί κανείς πώς υπάρχουμε, αν αναλογιστεί την πορεία μας από το 80 ως σήμερα. Κάναμε πάρα πολλά λάθη ως λαός που στηρίχτηκαν κυρίως στην υπερβολή του χαρακτήρα μας. Ακόμα και η τελευταία μας ψήφος δεν έγινε ως θα έπρεπε κάτω από ανεπηρέαστες συνθήκες, αλλά κάτω από το πρίσμα της υπερβολής και του ατομικισμού» σχολίασε μεταξύ άλλων σήμερα ο συγγραφέας δημοσιογράφος και ποιητής Νίκος Δήμου μιλώντας στον Παλμό τονίζοντας: «Το λαχείο στη ζωή μάς κερδίζεται όταν μας δίνεται μια ευκαιρία ή μια δυνατότητα και δεν κάνουμε λάθος κίνηση. Στην Ελλάδα ο εκσυγχρονισμός πρέπει να είναι το όραμα. Εμείς τον πρώτο και μεγαλύτερο οραματιστή τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον πυροβολήσαμε. Ο εκσυγχρονισμός δεν σημαίνει και εξευρωπαϊσμός. Είμαστε περιχαρακωμένοι σε διαφορές κυψέλες δεν έχουμε αποκτήσει κοινωνία πολιτών και μάς λείπει ο ορθολογισμός. Για να συνεχίσουμε οι Έλληνες να υπάρχουμε πρέπει να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας». Σημειώνουμε πως η ραδιοφωνική συζήτηση με τον συγγραφέα δημοσιογράφο Νίκο Δήμου θα επαναληφθεί την Πέμπτη στις 12μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας