Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

"Ενας χρόνος protagon" του Σταύρου Θεοδωράκη ( πηγή: www.protagon.gr)

Ενας χρόνος protagon

http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=191&returnurl=%2fDefault.aspx%3ftabid%3d57


Υπάρχουν πολλά πράγματα που αντιπαθώ στη δημοσιογραφία. Ευτυχώς, όμως, ακόμη δεν είναι περισσότερα από αυτά που συμπαθώ. Αντιπαθώ ας πούμε αυτούς που έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους. Παραθυράτο είδος κυρίως. Aντιπαθώ τους δημοσιογράφους της κλάψας και της μιζέριας. Μιλούν για να σου πουν ή ότι θα πεινάσεις ή ότι θα αρρωστήσεις. Πολύ ψηλά στη λίστα της αντιπάθειας είναι και οι πατριδολάγνοι. «Οι ξένοι πρέπει να μας πληρώνουν γιατί είμαστε Έλληνες και όταν εμείς κάναμε συμπόσια αυτοί έτρωγαν βελανίδια». Υστερα έχουμε κι εμείς τους λαϊκιστές μας - «Η πλειοψηφία (των γκάλοπ) έχει πάντα δίκιο» κλπ κλπ. - όπως έχουμε και τους δημοσιογράφους-υπαλλήλους («ό,τι πεις εσύ αφεντικό»). Υπάρχει, επίσης και η κατηγορία των δημοσιογράφων που λατρεύουν τις συνομωσίες...

Περισσότερο όμως από όλους αντιπαθώ τους δημοσιογράφους που ζουν και αναπαράγουν την άγνοια. Αν το καλοσκεφθείς, αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη δημοσιογραφία σήμερα. Ότι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι έχουμε πάψει να ερευνούμε και να εξηγούμε τα γεγονότα και έχουμε παραδοθεί στη απλοϊκότητα. Και αυτή την άγνοια και την απλούστευση ήρθε να κοντράρει στο διαδίκτυο το protagon.gr.

Δημιούργημα ανθρώπων που έχουν δουλέψει ή συνεχίζουν να δουλεύουν σε πολλά και διαφορετικά Μέσα χωρίς όμως να έχουν απορροφηθεί από αυτά. Μυαλά δηλαδή που έχουν κρατήσει την αυτονομία τους. Όσο μπόρεσαν τέλος πάντων. Το μεσημέρι σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος ζωής του protagon.gr. Ξεκινήσαμε στις 13 Οκτωβρίου του 2009, Τρίτη και δεκατρείς, με σκοπό να πούμε «ιστορίες για να σκεφτόμαστε διαφορετικά». Δεν το πετύχαμε πάντα αλλά τις περισσότερες μέρες, στα περισσότερα γεγονότα το πετύχαμε. Αποτέλεσμα είναι το protagon.gr να έχει εκατοντάδες χιλιάδες φίλους και να είναι «παρών» σε όλες τις συζητήσεις και όλες τις παρέες.

Αυτές τις μέρες στους υπολογιστές των συνεργατών μας διεξάγεται μια μάχη. Προσπαθούμε να κάνουμε το protagon.gr ακόμη πιο διαφορετικό ακόμη πιο ενδιαφέρον. Το τι θα καταφέρουμε, θα το δείτε το Σάββατο 13 Νοεμβρίου – δεκατρείς μήνες μετά την έναρξή μας – στους δικούς σας υπολογιστές. Τότε θα παρουσιαστεί το νέο protagon.gr. Με ιστορίες για να σκεφτόμαστε ακόμη πιο διαφορετικά και νέες ιδέες για ακόμα πιο στενή συνεργασία μαζί σας. Διότι η δική σας ανταπόκριση στις προσπάθειές μας είναι η δύναμή μας απο την πρώτη μέρα και σε αυτήν θα συνεχίσουμε να επενδύουμε.

Σας ευχαριστούμε.






Η διάσωση των μεταλλωρύχων στη Χιλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας