Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Φταίει ο αντιδήμαρχος; , της Τζίνας Δαβιλά

http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=191&returnurl=%2fDefault.aspx%3ftabid%3d57

savvaas

Την Πέμπτη, το μεσημέρι, παντρεύτηκαν δυο φίλοι μου: η Αναστασία και ο Αυγουστίνος. Στο δημαρχείο Ρόδου. Συντόμευσαν τις διαδικασίες, επιμήκυναν τον χαβαλέ. Ωραίος γάμος, ωραία επισημοποίηση της σχέσης. Και συνάντηση, ξέρεις, των δικών και φίλων- δηλαδή των φίλων που κάποιους τοποθετείς στους δικούς, σε λίστα καρδιάς δηλαδή.
Πάντα, φεύγω τελευταία. Μαζί με τον Πάνο δηλαδή. Αργά πάνε τα ζώα μας, που λέμε. Και πάντα η Κατερίνα να λέει: «Πάνο, τα παιδιά, ελάτε σπίτι να τα πείτε».
Απέναντι, στον Βωμό της Πατρίδας, καμμιά σαρανταριά νοματαίοι της «χρυσής αυγής» καταθέτουν στεφάνι εις μνήμην πεσόντων ηρώων στα Ίμια. Τους παρακολουθούμε. Κραυγάζουν διάφορα, δεν καταλαβαίνω τι, πάντα με στρατιωτικά παραγγέλματα, λένε τον εθνικό ύμνο με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου, αποχωρεί η μπάντα και μένει η ομάδα της χ.α. να δίνει στρατιωτικά παραγγέλματα για να αποχωρήσει: «σε τριάδεεεεεεες». «όλοι τριάδεεεεεεεεεες».
Την επόμενη μέρα η τοπική κοινωνία κράζει, σε όλα τα μέσα, τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού που έδωσε την μπάντα του δήμου στο αίτημα της χ.α. να συνοδεύσει την κατάθεση στεφάνου στην μνήμη του θανάτου του πληρώματος του ελικοπτέρου στα Ίμια. Δήμαρχος, αντιδημαρχαίοι, δημοτικοί σύμβουλοι και βουλευτές, κόμματα και τα συμπαρομαρτούντα, καταδικάζουν τον κ.Διακοσταματίου ζητώντας την παραίτησή του. Εκείνος αμύνεται: «Μου ζήτησαν την μπάντα για να καταθέσουν στεφάνι στην μνήμη των ηρώων. Ήταν οι μόνοι που τους θυμήθηκαν».
Έχουμε και λέμε: στην βουλή υπάρχει ένα κόμμα που πριν από δυο-τρία χρόνια δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν κάπου έλεύθερα βάσει νομιμότητας- τουλάχιστον στο πλαίσιο της νομιμότητας της συγκέντρωσης μιας ομάδας ανθρώπων. Ακριβώς πριν από ένα χρόνο στην Ομόνοια, η αστυνομία τους προστάτευε, ώστε να μην τους την πέσουν οι άλλοι (οι κακοί), όπως κάνουν σε όλες τις συγκεντρώσεις πολιτικών παρατάξεων. Σήμερα, οι βουλευτές της χ.α. είναι στο κοινοβούλιο, όπως είναι και όλοι οι άλλοι δημοκράτες των δημοκρατικών παρατάξεων. Επιτρέψτε μου, να σας αφήσω να χρησιμοποίησετε όσα εισαγωγικά θέλετε στους δημοκράτες των δημοκρατικών παρατάξεων. Είπαμε, ζούμε το θεάτρο του παραλόγου. Και αφού το σύνταγμα της Ελλάδας τους επιτρέπει να είναι στην βουλή, οι πολίτες ασχολούνται ακόμα με τον αν ο Διακοσταματίου έδωσε την μπάντα του δήμου στην εκδήλωση τιμής από την χρυσή αυγή.
Να ξεκαθαρίσουμε καταρχάς τι ενοχλεί: το ότι έδωσε την μπάντα ή το ότι έδωσε την μπάντα στην χρυσή αυγή; Διότι το πρώτο είναι λόγος απολογίας του αντιδημάρχου, αν σε άλλα παρόμοια αιτήματα είχε αρνηθεί. Να τον πιάσετε, κυρίες και κύριοι, και να τον «ποδοπατήσετε». Αλλά, αν η ευθιξία σας περιορίζεται στο κόμμα της χ.α. έχετε μέγα λάθος, διότι είναι κόμμα της ελληνικής δημοκρατίας, εκλεγμένο από τους πολίτες και αν θέλετε να εναντιωθείτε σε κάποιους, πιάστε έναν-έναν τους γνωστούς σας που ψήφισαν χ.α. και βρίστε τους. Ή πιάστε όλους τους λοιπούς πολιτικούς που ψηφίσατε, και δεν είναι χ.α., και ξαναβρίστε τους. Διότι έχουν τεράστια ευθύνη για την ύπαρξη του συγκεκριμένου κόμματος στο κοινοβούλιο. Όπως, εντός κοινοβουλίου, βρίσκονται και ένα κάρο κρυφοφασίστες, οι φανεροί σας πείραξαν; Την χρυσή αυγή την ψήφισαν οι έλληνες, οι ίδιοι που ζουν δίπλα μας και αναπνέουμε τον ελληνικό αέρα, όχι οι άλλοι, οι ξένοι. Η χ.α. είναι, θέλετε, δεν θέλετε, κόμμα της ελληνικής βουλής και, αν δεν θέλατε να είναι εντός, ας φροντίζατε να κάνατε προσπάθειες πριν, ώστε να πείσετε όλους, όσοι είναι πιτσιρικάδες και παραμυθιάστηκαν ή όλους όσοι αβασάνιστα ή παρορμητικά την ψήφισαν. Ας αγαπήσετε την αυτοκριτική ως μέθοδο αυτοβελτίωσης και μετά, ας κατακεραυνώσετε την κίνηση Διακοσταματίου. Και κάτι ακόμα: ο κόσμος έχει έρθει τούμπα και αντί να καταναλώνετε ενέργεια και σκέψη, για να βελτιωθεί η καθημερινότητα αποτελεσματικά, σείς κάνετε δηλώσεις. Ακόμα, κολακεύεστε να πιστεύετε ότι αγαπάτε τον τόπο σας και πασχίζετε για αυτόν. Πώς τάχα; Με λόγια και αλληλοκατηγορίες; Αλήθεια, εκτός από τα κομματόσκυλά σας, ποιος νομίζετε ότι σας ακούει ή σας παίρνει στα σοβαρά; Γυρίσαμε σελίδα, δεν το πήρατε είδηση; Και κάτι τελευταίο: το πνευματικό επίπεδο της χρυσής αυγής, που δίνει στρατιωτικά παραγγέλματα, δεν είναι καλύτερο από το επίπεδο των άλλων κομμάτων. Πριν το παραπάνω υποστηρίζαμε με ενδείξεις. Τώρα πια διαθέτουμε και αποδείξεις. Ίδετε ξεκατινιάσματα εντός και εκτός κοινοβουλίου.
Υγ: το παρόν άρθρο δεν αποτελεί εγκώμιο, ούτε για τον κ Διακοσταματίου, ούτε για το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Αποτελεί την διαρκή απορία μου και, δυστυχώς, βεβαιότητά μου, πως εξακολουθούμε να ασχολούμαστε με ανούσια πράγματα. Ίσως επειδή τα ουσιώδη απαιτούν ανδρεία, μεθοδικότητα, συγκρότηση και στρατηγική. Και το κυριώτερο: πνευματική καλλιέργεια. (Μα, σε ποια άχυρα ψάχνω ψύλλους τώρα;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας