Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

"Αξιοπρέπεια στη ζωή και στον θάνατο" της Τζίνας Δαβιλά

http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=191&returnurl=%2fDefault.aspx%3ftabid%3d57

1http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=8254
Μεταφέροντας απλώς την αγωνιώδη κραυγή της Κικής Τσακίρη για τη στάση του κράτους απέναντι στη νόσο ALS, το οποίο της στερεί το δικαίωμα στη ζωή και στο θάνατο.

Θέμα: επικίνδυνη υπολειτουργία του ΤΥΔΚΥ- ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου) για τη ζωή των ασφαλισμένων
Το ταμείο υγείας δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων μου χρωστά χιλιάδες ευρώ από το 2010.
Έμεινε μια υπάλληλος στη Ρόδο να εξυπηρετεί όλους τους υπαλλήλους των δήμων της Δωδεκάνησου. Εκτός του ότι είναι μία και μοναδική υπάλληλος δεν υπάρχει και διαχειριστής να υπογράψει τα εντάλματα, τα έτοιμα τουλάχιστον εντάλματα προκειμένου να πληρωθούν οι ασφαλισμένοι!
Τώρα θα πάει διακοπές και θα μπει λουκέτο για δύο εβδομάδες. Οπωσδήποτε χρειάζεται να ξεκουραστεί για να αντέξει το φόρτο εργασίας!
Από τότε που ενοποιήθηκε το ταμείο με τον ΟΠΑΔ η υποβάθμιση των υπηρεσιών του είναι πρωτοφανής!
Όλοι γνωρίζουν το πρόβλημα αλλά φαίνεται πολύ δύσκολο να μετακινήσουν πλεονάζον προσωπικό και να στελεχώσουν το ταμείο. Μαζί με τους ασφαλισμένους δεινοπαθούν και τα φαρμακεία να πληρωθούν!
Οι αρμόδιοι στην Αθήνα αδιαφορούν κι οι βουλευτές μας έχουν σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν από την υγεία μερικών χιλιάδων υπάλληλων των ΟΤΑ! Βλέπετε το παρόν που πρέπει να δίνουν στις διάφορες εκδηλώσεις, δεν αφήνει χρόνο για έργο ουσίας!
Πώς νομίζουν ότι θα τα βγάλει πέρα διασωληνωμένος ασθενής με τραχειοτομή 100% ανάπηρος όταν μόνο τα αναλώσιμα τραχειοτομής είναι 700-1000 ευρώ/μήνα;
Πού να τολμήσουν δε να ψηφίσουν και την ευθανασία με τις διαδικασίες και προϋποθέσεις που ισχύουν σε άλλες χώρες;
Θα βρουν απέναντι τους σύσσωμη την Ορθοδοξία που ούτως η άλλως το κοινωνικό της έργο προσωπικά δεν το είδα, αλλά κι ούτε άλλοι ασθενείς σαν εμένα απ ό,τι γνωρίζω!
Μου στερούν με την αδιαφορία κι ανικανότητα τους, την αξιοπρέπεια στη ζωή και στο θάνατο!
Νιώθω φαιδρή να επισημαίνω τα απλά κι αυτονόητα, κι ο νοών νοείτω!

* Η Κική Τσακίρη είναι ασθενής της Νόσου ALS ή του Κινητικού Νευρώνα (Πλάγια Μυοατροφική Σκλήρυνση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας