Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

To καρμικό και το ευχαριστώ, της Τζίνας Δαβιλά

http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=191&returnurl=%2fDefault.aspx%3ftabid%3d57
stock-photo-20053896-thank-you

Για κάποιο λόγο δεν είναι τυχαίο. Είναι η σύμπτωση που δεν είναι σύμπτωση, αλλά που αποδεικνύεται σοφία, έτσι όπως εξελίσσεται στην ζωή σου. Στιγμούλες μικρές που μεταμορφώνονται σε μεγάλες. Για το καλό και το κακό. Και σε μεταμορφώνουν. Το καταλαβαίνεις αργά. Ίσως τόσο αργά, ώστε να μην προφτάσεις να πεις, στον άνθρωπο που σε έσπρωξε να γίνεις κύκνος, ούτε ένα ευχαριστώ. Το ξέρεις όμως ότι ήταν αυτή η καθόλου τυχαία συνάντηση ευθύνεται για όλα. Για το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος. Και για τον κύκνο που γίνεται ασχημόπαπο.
Όχι, σήμερα θα μιλήσουμε μόνο για τα όμορφα. Για τους μοιραίους και σπάνιους που συναντούμε. Για τους λίγους και καλούς που σε συνάντουν και βιδώνονται στην ζωή σου. Είσαι καταδικασμένος να τους κουβαλάς μέσα σου. Όχι σαν του κύκλωπες του Αλεξανδρινού. Δεν είναι οι φοβίες σου. Είναι η υπέρβασή τους. Αυτή η μαγεία συνετλέστηκε μέσα σου. Ξεπέρασες τους λαιστρυγόνες σου με την τυχαιότητα των προσώπων. Τόσος τυχαία στην ζωή σου, όσο και εσύ που βρίσκεσαι εδώ, και όχι στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Που γεννήθηκες και απολαμβάνεις διαδίκτυο και όχι ένα νεροζούμι από πέτρες για να γεμίσεις αέρα την πείνα σου.
Τόσο τυχαία τα πάντα στην ζωή, τόσο καθοριστικά. Για αυτό σου λέω: μην ξεχνάς να λες ευχαριστώ σε εκείνους που σε έβαλαν στην λίμνη για να κολυμπήσεις περήφανος. Και αν κάπου τους συναντήσεις, φίλησε τους τα χέρια, τα μαλλιά, τα χείλη. Και μην ξεχάσεις να προσεύχεσαι για αυτούς να είναι καλά. Και που ΄σαι… κράτα την φλόγα τους, όσο αμυδρά κι αν σιγοκαίει, μέσα σου. Είναι πολύτιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας